Bagt rodfrugtsalat med vaniljedressing

Brombær giver rodfrugterne frisk syre, den hvide ost tilfører salt og vaniljen eksotisk sødme.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt rodfrugtsalat med vaniljedressing

Brombær giver rodfrugterne frisk syre, den hvide ost tilfører salt og vaniljen eksotisk sødme.

Antal portioner
  • 6 gulerødder i tern (ca. 400 g)
  • 4 persillerødder i tern (ca. 400 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
  • 200 g rensede brombær
  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk vand
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • ½ dl finthakket bredbladet persille
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver lunt, ristet speltbrød

Fremgangsmåde:

Bland rødder og fedtstof på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad rødderne køle af.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Anret de bagte rodfrugter, linser, brombær og persilleblade i et fad. Pisk citronskal, -saft, vand, vaniljekorn, sukker, salt og peber sammen og hæld det over salaten. Skær halvdelen af osten i tern og fordel dem på salaten.

Mos resten af den hvide ost med persille og peber. Smag til og smør oste-cremen på det lune ristede brød.

Tip

Salaten egner sig også godt som tilbehør til vildt eller oksebøffer. Så er der salat til ca. 6 personer.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %
Print