Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder

En variation af den klassiske nytårstorsk men her som en suppe, der egner sig perfekt som forret. De syltede rødbeder er blevet til stribede bolsjebeder, sennepssaucen til en suppe og bacon er skiftet ud med parmaskine. En smuk og velsmagende kending i nye klæder.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder

En variation af den klassiske nytårstorsk men her som en suppe, der egner sig perfekt som forret. De syltede rødbeder er blevet til stribede bolsjebeder, sennepssaucen til en suppe og bacon er skiftet ud med parmaskine. En smuk og velsmagende kending i nye klæder.

Antal portioner

Råsyltede bolsjebeder

  • 1 bolsjebede (ca. 125 g)
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 3 spsk sukker

Sennepssuppe

  • 3 skiver parmaskinke (ca. 40 g)
  • 6 vagtelæg
  • 25 g smør
  • 6 torskefileter (ca. 450 g)
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske kørvelkviste

Fremgangsmåde:

Råsyltede bolsjebeder

Skræl bolsjebeden og skær den i helt tynde skiver på et mandolinjern. Rør vand, lagereddike og sukker sammen. Kom skiverne af bolsjebede heri, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Sennepssuppe

Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin og laurbærblade og kog ved jævn varme uden låg i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og sennep og lad suppen koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Fjern laurbærbladene og blend suppen med en stavblender. Tilsæt peber og smag til.

Skær hver stykke parmaskinke i to, og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem sprøde midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Kom vagtelæggene i kogende vand og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2½ min. - de skal være smilende. Lad æggene køle af i koldt vand og pil dem.

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og brun det ved svag varme i ca. 5 min til det er gyldent og dufter karamelliseret. Tag gryden af varmen. Læg torskefileterne i et fad med bagepair og pensl med det brunede smør. Drys med salt og bag fisken midt i ovnen til den er fast og hvid.

Fordel suppen i 6 varme dybe tallerkener. Læg et stykke bagt torsk i hver tallerken og læg råsyltede boljsebeder på - fold gerne skiverne en gang på midten og lav en "vifte" af dem. Del vagtelæggene og læg dem på bolsjebederne. Læg et stykke sprød parmaskinke på kanten af tallerkenen. Pynt med kørvelkviste.

Bagetid for parmaskinke

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for torsk

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan lave råsyltede bolsjebeder dagen i forvejen samt gøre suppen færdig - varm den inden servering. Resterne af de råsyltede bolsjebeder gør det flot som del af en salat eller ovenpå pålæg.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 59 %
Print