Bagt torsk med sennepsdressing

Bagt torsk med sennepsdressing

30 min
Ahhh...dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian. Bagt torsk med sennepsdressing er retten der både fungerer i hverdagen og til fest. Nøddepanaden omkring fisken giver et dejligt sprødt modspil til den sarte bløde fisk. Citronskal og pære gør retten frisk, mens sennep og persillerødder giver retten dybde. Bagt torsk med sennepsdressing er en klassiker i nye klæder.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-torsk-med-sennepsdressing/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagt torsk
  • Del torskefileten i 4 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Vend torskestykkerne først i smeltet smør og så i hakkede nasselnøddekerner. Drys med citronskal, salt og peber. Bag de nøddepanerede fiskestykker i ovnen.
Sød sennepsdressing
  • Vend kvark, sennep, vand og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Lune persillerødder og pærer
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits persillerødderne i ca. 4 min.
  • Tilsæt citronsaft, pærer, timian og salt og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Anret persillerødder og pærer i et fad på en bund af spinatblade.
  • Server sammen med sennepsdressing, den bagte fisk og brød.

Du kan skifte skifte persillerødder ud med selleri, gulerødder og/eller pastinak - og pærerne kan erstattes af æbler eller blommer.

Energiindhold for hele retten:

12209 kJ / 2918 kcal

Næringsindhold pr. 100g

647 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22,6 % 8,6 g
Kulhydrat: 43,8 % 16,7 g
Fedt: 33,6 % 5,9 g
Mere inspiration

Lækker torsk med klasssisk tilbehør på en ny måde.

Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Bagt torsk
500 g Renset torskefilet uden skind
10 g Smeltet smør
50 g Hakkede hasselnøddekerner
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sød sennepsdressing
250 g Kvark
2 spsk Sød fransk sennep eller ravigottesauce
3 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Lune persillerødder og pærer
15 g Smør
6 Persillerødder i stave (ca. 400 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 Uskrællede pærer i både, fx clara frijs (ca. 200 g)
2 spsk Hakket frisk timian
½ tsk Groft salt
100 g Rensede babyspinatblade
Tilbehør
240 g Groft brød