Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost
60+ min

Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.

Antal portioner
  • 800 g kartofler i tynde skiver
  • 200 g rødbeder i tynde skiver
  • 200 g gulerødder i tynde skiver
  • 200 g persillerødder i tynde skiver
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%

Bønnesalat

  • 1 rødløg i meget tynde både (ca. 100 g)
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g kolde, dampede grønne bønner

Fremgangsmåde:

Læg, i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 26), først et lag kartofler og derefter et blandet lag af rødbeder, gulerødder og persillerødder - drys med herbes de provence og salt mellem lagene. Dryp med smeltet smør og bag rodfrugterne midt i ovnen i ca. 40 min. Tag fadet ud og fordel kødet i små klumper og drys med ost. Bag retten færdig de sidste 10 min.

Bønnesalat

Knug rødløget godt med eddike og salt. Anret bønnerne i en skål og fordel rødløgene ovenpå. Server bønnesalaten til de bagte rodfrugter med oksekød og chiliost.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print