Banan Tarte Tatin med vaniljeparfait
60+ min

Banan Tarte Tatin med vaniljeparfait

En sød og frisk dessert, som helt sikkert vil vælte kegler ved middagsbordet. Prøv den!
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Banan Tarte Tatin med vaniljeparfait

En sød og frisk dessert, som helt sikkert vil vælte kegler ved middagsbordet. Prøv den!

Antal portioner

Vaniljeparfait

Passionsfrugtsirup

  • 4 passionfrugter
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker

Banan Tarte Tatin

  • 100 g sukker
  • 30 g smør
  • 4 bananer
  • 100 g butterdej

Fremgangsmåde:

Vaniljeparfait

Vand og sukker koges op til en sirup - 121 grader. Æggeblommer piskes kraftigt med vaniljekorn og legeres op med den kogende sukkerlage. Æggeblommerne piskes, til massen er afkølet. Vendes herefter forsigtigt med letpisket flødeskum. Fryses straks og i ca. 8 timer.

Passionsfrugtsirup

Passionsfrugterne skæres igennem, og kødet samt saften kommes i en gryde med vand og sukker. Det hele koges ned (reduceres), til det opnår en konsistens som sirup.

Banan Tarte Tatin

Sukkeret smeltes til karamel. Panden tages fra varmen og tilsættes koldt smør. Røres med en træspartel, til saucen er samlet. Karamellen fordeles i 4 forme eller forbliver i panden. Bananerne skæres i 1 cm tykke skiver og fordeles pænt i bunden af formene eller i panden ovenpå karamelsaucen. Butterdejen rulles ud til 2-3 mm tykkelse og lægges godt ned over bananerne. Tærterne bages midt i ovnen i - til butterdejen er bagt.

Tærterne serveres varme med bananen opad og vaniljeparfaiten på toppen, så den smelter lidt. Serveres med passionsfrugtsirup.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° for portionstærter - og 25 min. for pandetærter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 36520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til parfait