Jordbærtærte

Jordbærtærte er en dansk klassiker! Med denne opskrift får du en fantastisk lækker tærte med frisk jordbær og en smagfuld tærtebund.
Fryseegnet
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærtærte

Jordbærtærte er en dansk klassiker! Med denne opskrift får du en fantastisk lækker tærte med frisk jordbær og en smagfuld tærtebund.

6 personer pr. tærte

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 500 g friske jordbær
  • 4 spsk jordbærsyltetøj
  • 4 spsk kogende vand
  • 2 blade husblas

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og saml dejen let med æggeblommen. Tryk dejen ud i en tærteform og op langs formens side. Stil tærtebunden koldt ca. 1 time. Bag bunden øverst i ovnen til den er gylden.

Fyld

Læg jordbærrene, evt. halverede, ganske tæt på den afkølede bund. Rør jordbærsyltetøjet op med vand. Pres det igennem en sigte. Tilsæt den udblødte, smeltede husblas. Hæld geléen hen over bærrene, lige inden den er stivnet.

Tips

Friske jordbær kan erstattes af frosne, optøede jordbær. Geléen er da lidt længere tid om at stivne. Det smager også godt med et tyndt lag mørk chokolade og herpå kagecreme, under jordbærrene.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Du kan fryse bunden ubagt. Bag den optøede bund i ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
Print