Blomkålssalat med hasselnødder, sommeræbler og karse

Denne fyldige salat kan nydes vegetarisk til frokost med groft brød eller serveres som tilbehør til stegt lyst kød, fx grillede svinekoteletter.
Bedømmelse (74 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssalat med hasselnødder, sommeræbler og karse

Denne fyldige salat kan nydes vegetarisk til frokost med groft brød eller serveres som tilbehør til stegt lyst kød, fx grillede svinekoteletter.

Antal portioner
  • 1 blomkål
  • 100 g parmesanost

Dijon-dressing

  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 mellemstore æbler, fx ingrid marie
  • 1½ dl hasselnøddekerner
  • 1-2 bakker frisk karse

Fremgangsmåde:

Vask blomkålen og fjern stok og blade. Del kålen i mindre buketter og riv dem groft på rivejernet – eller kør igennem en blender, så det bliver til blomkålssmulder. Riv osten og bland den med blomkålen.

Dijon-dressing

Rør sennep, olie og citronsaft sammen. Tilsæt salt og peber og smag til. Vend dijon-dressingen sammen med blomkål og ost.

Skær æblerne i tern, hak hasselnødderne groft og klip karsen. Bland alt og smag blomkålssalaten til.

Tips

Du kan variere blomkålssalaten med andre friske krydderurter, fx basilikum, mynte eller purløg. Prøv også at anvende solsikkekerner eller mandler i stedet for hasselnødder. Salaten kan serveres som tilbehør til 6 personer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 63 %
Print