Blomkålscouscous
30 min

Blomkålscouscous

Dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålscouscous

Dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter.

Antal portioner
  • ½ renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber

Pynt

  • rød skovsyre eller dild

Fremgangsmåde:

Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner.

Skær blomkålen, både stok, blade og kål, i grove stykker og hak dem i en foodprocessor – tag kun små portioner ad gangen, ellers bliver kålen hakket for fint. Den hakkede blomkål skal have konsistens som løse ris.

Kom kålen i en skål og bland den godt med salt, spidskommen og peber. Vend til sidst citronfløden i salaten og smag til. Anret blomkålscouscousen i en skål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 1100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 63 %
Print