Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

30 min
Blomkålscouscous er dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Blomkålscouscous smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter - men kan også nydes. som den er til en let frokost.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalscoucous/

Sådan gør du

Citronfløde
  • Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner.
Blomkålscouscous
  • Skær blomkålen, både stok, blade og kål, i grove stykker og hak dem i en foodprocessor – tag kun små portioner ad gangen, ellers bliver kålen hakket for fint. Den hakkede blomkål skal have konsistens som løse ris.
  • Kom kålen i en skål og bland den godt med salt, spidskommen og peber.
  • Vend til sidst citronfløden i salaten og smag til.
  • Anret blomkålscouscousen i en skål. Pynt med rødskovsyre eller dild.

Spidskommen giver smag af couscous'ens hjemland - og berettiger til at opskriften hedder blomkålscouscous. Du kan få en mere nordisk smag ved at undlade spidskommen - eller du kan smage til med fx paprika eller garammasala - der er frit valg på alle hylder.

Energiindhold for hele retten:

1037 kJ / 248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

220 kJ / 53 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,8 % 1,9 g
Kulhydrat: 22,9 % 3 g
Fedt: 62,3 % 3,7 g
Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt og hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

Citronfløde
3 spsk Piskefløde
1½ spsk Friskpresset citronsaft
Blomkålscouscous
½ Renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt spidskommen
Friskkværnet peber
Pynt
Rød skovsyre eller dild