Blommerelish til ost
60+ min

Blommerelish til ost

De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommerelish til ost

De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 400 g blommer i tern
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 stjerneanis
  • ¼ tsk groft salt

Hertil

Fremgangsmåde:

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent – rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent. Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret. Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen. Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner – test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.

Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.

Tip

Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %
Print