Buffetspyd
60+ min

Buffetspyd

Buffetspyd er perfekte til dem, der ikke kan bestemme sig. Med både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet og bacon på spyddene er der noget for enhver smag!
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Buffetspyd

Buffetspyd er perfekte til dem, der ikke kan bestemme sig. Med både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet og bacon på spyddene er der noget for enhver smag!

Buffet til 12

Antal portioner
  • 24 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 400 g kyllingefileter (3-4 stk.)
  • 1 svinemørbrad
  • 400 g oksemørbrad
  • 500 g optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.)
  • 900 g faste røde eller blå blommer (12-24 stk.)
  • 24 tynde skiver bacon
  • 4 rødløg i tykke både

Kryddersmør

  • 250 g smør
  • ½ dl teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk tørret basilikum
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk fint salt
  • 3 spsk rasp

Tilbehør

  • 600 g grøn salat
  • 600 g flutes

Fremgangsmåde:

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time. Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder. Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker. Del baconskiverne midt over. Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme. Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt). Tag spyddene op af vandet og tør dem. Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spyddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg. Stil spyddene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør

Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne. Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. Læg halvdelen af spyddene på risten. Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spyddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider. Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spyddene i ca. 5 min. Vend spyddene og grill dem færdige. Dup resten af spyddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Genvej

Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Tip

Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).

Grill

Ca. 9 min.

Tips

Kan fryses uden kryddersmør og rasp, se tip

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 29550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Fyldig rødvin fx en valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til buffet