Boller i rodfrugtkarry
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Boller i rodfrugtkarry

Gulerødder og pastinakker giver ekstra smag og fylde til karrysaucen....og de bliver blendet så man ikke kan se dem.

Antal portioner
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 450 g medisterpølser eller rørt fars

Karrysauce

  • 25 g smør, fx Arla Harmonie® økologisk
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 spsk madraskarry
  • 5 gulerødder i mindre stykker
  • 2 pastinakker i mindre stykkert
  • 2 dl Arla Harmonie® økologisk letmælk
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g parboiled ris - koges
  • 200 g dampet broccoli
  • mild mangochutney

Bring bouillonen i kog. Tryk ca. 1 spsk af farsen fra medisterpølsen ud i hånden – form den let til en kødbolle og kom den i bouillonen. Lav kødboller af ca. halvdelen af medisterpølsen. Lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 7 min. eller til de er faste og flyder ovenpå. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Gentag med resten af medisterpølsen – gem bouillonen.

Karrysauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og karry i ca. 1 min. Tilsæt gulerod, pastinak og 4 dl af bouillonen fra kødbollerne. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til grønsagerne er godt møre. Blend grønsagerne. Tilsæt mælk, salt og peber og bring karrysaucen i kog under omrøring. Tilsæt kødbollerne, varm saucen godt igennem og smag til.

Tip

Medisterpølsen er den hurtige løsning. Du kan selv røre en fars af 300 g hakket svinekød, ¾ tsk groft salt, friskkværnet peber, 1 spsk revet løg, 1 æg, 1 dl mælk og 4 spsk hvedemel.

Tips

Frysetip: Lad retten tø i køleskabet.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 11360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 22 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: