Bønnesalat

Nem og lækker bønnesalat med hvide bønner og hvid ost
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bønnesalat

Nem og lækker bønnesalat med hvide bønner og hvid ost

Antal portioner
  • 100 g hvide bønner, butter beans eller black eye bønner
  • 3 dl vand
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 hvidløgsfed i skiver
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 250 g frosne haricots verts (fine, grønne bønner) i mindre stykker

Marinade

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Bring bouillon tilsat hvidløg, timian og laurbærblad i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg efter anvisningen på emballagen. Tilsæt de grønne bønner. Bring atter de 2 slags bønner i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe af. Fjern hvidløg, timian og laurbærblad.

Marinade

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og smag til. Vend de lune bønner i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Ved serveringen

Læg ost, bønner og marinade lagvis i en salatskål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 49 %
Print