Borsjtj - rødbedesuppe

Den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager en gang borsjtj rigtig godt, når det er koldt udenfor.
Fryseegnet
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Borsjtj - rødbedesuppe

Den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager en gang borsjtj rigtig godt, når det er koldt udenfor.

Antal portioner
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 4 rødbeder i grove stykker
  • 2 melede kartofler i grove stykker
  • 3 rødløg i grove stykker
  • 2 små pillede hvidløgsfed
  • 4 tsk rødvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Server efter suppen

  • 4 æbler, fx elstar

Fremgangsmåde:

Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.

Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 25 %
Print