Borsjtj

Denne klassiske russiske rødbedesuppe giver varmen, når vinteren nærmer sig.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Borsjtj

Denne klassiske russiske rødbedesuppe giver varmen, når vinteren nærmer sig.

Antal portioner
  • 1¼ kg oksetværreb
  • 1 okseben
  • 4 liter vand
  • 2 persillerødder i kvarte (ca. 150 g)
  • 3 gulerødder i kvarte (ca. 225 g)
  • 2 porrer i ringe (ca. 200 g)
  • 10 stilke kruspersille
  • 2 laurbærblade
  • 3 sorte peberkorn
  • 1½ spsk groft salt
  • ½ hvidkål i mindre stykker (ca. 500 g)
  • 2 rødbeder i små tern (ca. 250 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små groftrevne rødbeder (ca. 225 g)
  • ½ dl rødvinseddike

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Kom oksetværreb, ben, vand, grøntsager, laurbærblade og peberkorn i en stor gryde og bring blandingen i kog. Skum suppen af og fjern ujævnheder. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 3 timer. Tag kødet op, pil det fra benene og del det i mundrette bidder.

Sigt suppen, kom den tilbage i gryden og tilsæt hvidkål, rødbeder, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under låg i ca. 45 min. Skru op og kog suppen i ca. 25 min. ved kraftig varme og uden låg.

Ved serveringen

Vend rødbede og eddike sammen og vend det i suppen sammen med kødet. Smag til og server straks med lidt fraiche på toppen af hver tallerken.

Tips

Borsjtj kan holde sig i ca. 2 døgn i køleskabet.

Det ureelle kød kan bruges i ravioli eller pirogger.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16916 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 61 %
Print