Braiseret oksebov med marinerede rødbeder og persillerødder
60+ min

Braiseret oksebov med marinerede rødbeder og persillerødder

En super lækker simreret med saft og kraft fra øl, æblejuice, timian og enebær.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret oksebov med marinerede rødbeder og persillerødder

En super lækker simreret med saft og kraft fra øl, æblejuice, timian og enebær.

Antal portioner
  • 1 oksebov (ca. 2 kg)
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 zittauerløg i mindre stykker
  • 1 porre i 1 cm ringe
  • ½ liter ufiltreret æblejuice
  • ½ liter mørk øl, fx porter
  • 10 kviste af frisk timian
  • 10 enebær

Bagte grøntsager

  • 400 g rødbeder i mundrette stykker
  • 400 g persillerødder i mindre stykker
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk kirsebæreddike eller mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 360 g groft brød

Fremgangsmåde:

Rids evt. kødet i fedtkanten og drys med salt. Kom boven i ovnens bradepande og brun den øverst i ovnen. Kom løg, porre, øl, juice, timian og enebær omkring boven og steg den tildækket midt i ovnen - vend boven 2-3 gange undervejs.

Sigt skyen over i en anden gryde når kødet er mørt. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. ½ time eller til der er ca. 2½ dl tilbage.

Bagte grøntsager

Vend imens rødbeder og persillerødder sammen med olie, eddike og salt. Bag dem midt i ovnen - til de er møre.

Pluk kødet fra boven, kasser benet og hæld den indkogte sky over kødet. Bryd osten i mindre stykker. Vend ost, grøntsager og persille i kødet og server med brød til.

Bruning

Ca. 25 min. ved 225°.

Stegetid

Ca. 3 timer ved 150°.

Bagetid for grøntsager

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 45 %
Print