Lasagne

En ægte klassisk lasagne med oksekød og gulerødder der bringer glæde ved middagsbordet hele året rundt!
Fryseegnet
Bedømmelse (128 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne

En ægte klassisk lasagne med oksekød og gulerødder der bringer glæde ved middagsbordet hele året rundt!

Antal portioner

Kødsauce

  • 25 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 groftrevne store gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Kødsauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, tomater med væde, tomatpuré, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 min. Smag til.

Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, ostesauce, lasagneplader, kødsauce og ostesauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen.

Tips

Forkogte lasagneplader kan købes.

Du kan også anvende Karolines Køkken® Mornaysauce 14%.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Mikrobølgeovn

Fordel lasagnen i 2 fade (a ca. 4 x 15 x 27 cm). Et fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 15 min. ved nytteeffekt 300-350 watt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print