Briocher med safran

Briocher er en lækker fed og syndig bolle. Spis den som weekendmorgenmad - som de er eller flækkede med smør og marmelade.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Briocher med safran

Briocher er en lækker fed og syndig bolle. Spis den som weekendmorgenmad - som de er eller flækkede med smør og marmelade.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 550 g hvedemel (ca. 9½ dl)
  • 150 g koldt smør i små tern
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 3 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt kvark og safran. Lad blandingen hvile tildækket i 7-10 min.

Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, salt, gærblanding og æg. Slå dejen godt sammen og del den i 13 stykker. Form 12 store boller på et meldrysset bord og kom dem i muffinsforme. Tril 12 små kugler af resten af dejen. Prik et hul i toppen af de 12 boller og sæt en kugle på hver. Stil dem på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 45 min. Pensl briocherne og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Spis briocher som morgenbrød, enten som de er eller flækkede med smør og marmelade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Lad dem tø på køkkenbordet og lun dem i ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %
Print