Burger med bøf, ost og ramsløg
30 min

Burger med bøf, ost og ramsløg

Ramsløg vokser i mange danske bøgeskove og kan kendes på den meget kraftige løglugt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burger med bøf, ost og ramsløg

Ramsløg vokser i mange danske bøgeskove og kan kendes på den meget kraftige løglugt.

Antal portioner
  • 2 spsk finthakkede friske blade af ramsløg
  • 6 fuldkornsboller
  • 8-10 skyllede friske ramsløg
  • 250 g tomater i tern
  • 1 agurk i tern
  • 100 g radiser i tern

Fremgangsmåde:

Form kødet til 6 flade bøffer (ca. 7 cm i diameter). Lad ca. 10 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag panden af varmen og fordel osten på bøfferne. Læg låg på panden eller dæk med alufolie og lad osten smelte - det tager ca. 4 min.

Rør resten af smørret sammen med de hakkede ramsløgblade.

Rist bollerne på en brødrister og flæk dem. Smør de lune boller med ramsløgsmør og læg dem sammen om de hele ramsløgblade, bøffer med ost, og en blanding af tomat-, agurke- og radisetern. Stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter.

Tip

I stedet for ramsløg kan du bruge forårsløg. De har ikke samme kraftige hvidløgssmag som ramsløgene, men kan dog bruges.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print