Du kan lave kikærtebøfferne af tørrede, udblødte og kogte kikærter. Det giver mere struktur til bøfferne. Du skal bruge ca. 250 g tørrede kikærter. Kikærtebøfferne bliver kun vendt en enkelt gang, da de er lidt mere skrøbelige end bøffer lavet af kød.
Du kan udelade danabluen. Udelad den blot eller erstat den med en hårdkogt æggeblomme, hvis du have lidt mere fylde i dressingen.
11724 kJ / 2802 kcal
501 kJ / 120 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 16,7 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 54,5 % | 16 g |
Fedt: | 28,8 % | 3,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
2
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2 dåser
Kikærter i lage (ca. 800 g)
|
|
---|---|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Sammenpiskede æg
|
|
15 g
Smør
|
100 g
Hytteost
|
|
---|---|
15 g
Blåskimmelost (ca. 1 spsk)
|
|
Et nip groft salt
|
1
Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
4
Store burgerboller (ca. 400 g)
|
|
---|---|
4
Skyllede salatblade, fx egeløv
|
300 g
Grillede, flækkede gulerødder (evt. i flere farver) drysset med lidt flagesalt
|
---|