Burger med lun ost og flanksteak
30 min

Burger med lun ost og flanksteak

En rigtig herreburger....også for damer. Med oksekød, smeltet ost, ketchup og meget mere.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burger med lun ost og flanksteak

En rigtig herreburger....også for damer. Med oksekød, smeltet ost, ketchup og meget mere.

Antal portioner
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 flanksteak
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 4 lune store, grove burgerboller
  • 4 spsk karry-ketchup
  • 1 liter rensede blade af hovedsalat
  • 300 g kogte, kolde kartofler i skiver
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 salatløg i tynde ringe
  • 100 g syltede asier i skiver

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun flanksteaken ca. 1 min. på hver side og steg den derefter ved svag varme i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kødet op og drys med salt og peber. Gør panden ren. Skær steaken i tynde skiver og del dem i 4 lige store portioner - en portion skal kunne ligge på en burgerbolle. Læg kødet tilbage i panden, samlet i portioner. Læg en skive ost på hver portion kød og steg det i ca. 2 min eller til osten lige er smeltet.

Smør imens de lune boller med ketchup. Fordel salatblade og kartofler drysset med salt og peber på underne. Læg en portion kød med smeltet ost på hver under og fordel løg, asier og overe på toppen. Server straks.

Tip

Du kan selv bage dine burgerboller - se link.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print