Burgerboller med hørfrø
60+ min

Burgerboller med hørfrø

Bollerne er bagt af en blanding af hvedemel og groft rugmel, og de har hørfrø på toppen.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgerboller med hørfrø

Bollerne er bagt af en blanding af hvedemel og groft rugmel, og de har hørfrø på toppen.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 dl mælk
  • 2 dl Arla A38® Ylette
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 475 g hvedemel (ca. 8 dl)

Pensling

  • mælk

Pynt

  • hørfrø

Fremgangsmåde:

Lun mælken og hæld den i en skål. Tilsæt ylette og rør gæren ud heri.Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller. Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl med mælk, pynt med hørfrø og bag burgerbollerne midt i ovnen.

Tip

Burgerbollerne er også velegnede sammen med smør og ost.

Du kan også lave to brød af dejen. Ælt dejen godt igennem og form den til 2 aflange brød (ca. 35 cm). Læg dem på en plade med bagepapir. Lad de to brød efterhæve tildækket i ca. 1 time. Bag grovbrødene nederst i ovnen.

Bagetid

Sæt den første plade med boller i en kold ovn - indstil på 225° og bag dem i ca. 18 min. Bag derefter den anden plade med boller i ca. 12 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 7 %
Print