Miniburgerboller

Små søde mini burgerboller. Perfekte til en børnefødselsdag eller til en grillfest, hvor der serveres mange ting og burgerne derfor gerne må være små!
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Miniburgerboller

Små søde mini burgerboller. Perfekte til en børnefødselsdag eller til en grillfest, hvor der serveres mange ting og burgerne derfor gerne må være små!

16 stk

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Burgerboller

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk bollerne let flade (ca. 6 cm i diameter) og sæt dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne midt i ovnen. Flæk de afkølede boller.

Bagetid

ca. 10 min ved 200° - varmluft

Pensling

sammenpisket æg

Pynt

sesamfrø

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %
Print