Burgerboller med rugmel

Madpakken bliver ekstra spændende hvis der er hjemmelavede burgerboller på menuen.
Fryseegnet
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgerboller med rugmel

Madpakken bliver ekstra spændende hvis der er hjemmelavede burgerboller på menuen.

6 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1½ dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 dl rugmel
  • 4½ dl hvedemel

Pensling

  • kærnemælk

Pynt

  • rugmel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af og tilsæt vand. Hæld smørblandingen i en stor skål og tilsæt kærnemælk (blandingen skal være lillefingervarm). Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Rul hver bolle flad (ca. 10 cm i diameter). Læg burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 15 min. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med rugmel. Bag bollerne midt i ovnen. Lad burgerbollerne køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 16 %
Print