Chokoladekonfektkager
60+ min

Chokoladekonfektkager

Lækker tung chokoladekage, der skal serveres i små bidder. Uhmm...
Fryseegnet
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekonfektkager

Lækker tung chokoladekage, der skal serveres i små bidder. Uhmm...

ca. 40 stykker

Antal portioner
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • flormelis eller hakkede, ristede mandler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Rør smør og sukker godt sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend hvedemel og den smeltede chokolade i smørblandingen. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 6 x 21 x 29 cm). Bag kagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Ved serveringen

Skær chokoladekagen ud i ca. 40 stykker (ca. 3 x 3½ cm) og fjern dem forsigtigt fra papiret. Kagestykkerne er sprøde udvendig og bløde indvendig. Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Hæld chokoladen i en plastikpose, egnet til madvarer. Klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt konfektstykkerne. Drys med flormelis eller nødder og lad chokoladen blive stiv.

Tip

Kagedejen kan tilsættes 2 spsk meget finthakket pomeransskal. Tilsæt pomeransskallen sammen med hvedemelet.

Bagetid

Sæt kagen i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarme i ca. 10 min.

Tips

Frys kagen før udskæring. Lad kagen tø ved stuetemperatur i ca. 5 timer. Skær kagen ud og pynt den med chokolade, flormelis og ristede mandler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 51 %
Print