Citronroulade med flødeost
60+ min

Citronroulade med flødeost

Bløde søde bunde med frisk citroncreme. Et hit for alle citronelskere! Roulade kan laves i god tid og evt. fryses.
Fryseegnet
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronroulade med flødeost

Bløde søde bunde med frisk citroncreme. Et hit for alle citronelskere! Roulade kan laves i god tid og evt. fryses.

16 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smeltet, afkølet smør
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Citroncreme

  • 2 blade husblas
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk sukker
  • 100 g Buko® Naturel
  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 3½ spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Citronstrimler, til pynt

  • skallen af 1 citroner i tynde stimler
  • 2 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt:

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Dej

Fold en form af bagepapir (ca. 30 x 35 cm) og pensl med smør. Pisk æg, sukker og citronskal til en luftig "æggesnaps". Pisk smørret i. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i "æggesnapsen". Fordel dejen i formen og bag bunden midt i ovnen. Vend rouladebunden ud på et stykke bagepapir, drysset med sukker. Træk papirformen af og lad kagebunden køle af.

Citroncreme

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk skummet "sejt". Pisk flødeost, æggeblomme, citronskal og sukker sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den derefter i osteblandingen under omrøring. Vend forsigtigt æggehvideskummet i. Stil cremen tildækket i køleskabet, til den er let stivnet, og man kan trække striber i overfladen. Smør cremen ud på rouladebunden, næsten ud til kanten, og rul den sammen fra den brede side. Læg citronrouladen på sammenføjningen og stil rouladen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Citronstrimler

Kom citronstrimlerne i kogende vand tilsat sukker. Kog dem ved svag varme, under låg i ca. 20 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tips

Lad rouladen tø i køleskabet i ca. 4 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 31 %
Print