Citronsmør

Citronsmør kan smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronsmør

Citronsmør kan smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj.

25 serveringer pr. portion

Antal portioner
  • 1 dl friskpresset friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
  • 200 g smør
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æg

Fremgangsmåde:

Kom citronsaft, smør og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog blandingen i ca. 5 min. ved svag varme og uden låg. Tag gryden fra varmen og skum smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld "de lune æg" i gryden under omrøring og giv derefter blandingen et opkog, i ca. 1 min. Hæld citronsmørret i et glas og stil det i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tips

Citronsmørret smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj. Kan holde sig friskt på køl i ca. 14 dage.

Kan serveres til

Nybagte grovboller eller andet brød til en brunch eller bare en kop te.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9700 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 66 %
Print