Citronsorbet
60+ min

Citronsorbet

Frisk og lækker dessert med den rette afstemning mellem syrligt og sødt.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronsorbet

Frisk og lækker dessert med den rette afstemning mellem syrligt og sødt.

Antal portioner

Melonsalat

  • 300 g honningmelon i små tern
  • 75 g hindbær
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 tsk fint rørsukker

Pynt

  • hindbær
  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Bring vand og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt citronskal og -saft. Lad citronblandingen køle lidt af og vend det syrnede produkt i. Kom isblandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer - rør i sorbeten 2-3 gange under indfrysningen. Hvis citronsorbeten er frosset i længere tid, så stil den i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres.

Melonsalat

Vend melon, hindbær, citronsaft og sukker sammen. Lad salaten hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Ved serveringen

Kugl citronsorbeten op og server den sammen med melonsalaten.

Tips

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

I stedet for melonsalat kan man servere appelsinfileter drysset med lidt sukker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 93 %
  • Fedt: 2 %
Print