Coleslaw og fiskefrikadeller

Coleslaw og fiskefrikadeller

45 min
Coleslaw og fiskefrikadeller er et sikkert hit hos hele familien, og en sand klassiker i mange danske hjem. Her er coleslawen lavet på kvark, og er dermed et mere fedtfattigt alternativ til den originale, der bruger mayonnaise. Fiskefrikadellerne er gode til både frokost og aften. Smagen i dine fiskefrikadeller kan du variere, prøv fx at tilsætte salatost og kruspersille, eller find meget mere inspiration her i Arla Karolines Køkken®.
https://www.arla.dk/opskrifter/coleslaw-og-fiskefrikadeller/

Sådan gør du

Coleslaw
  • Vend kvark, appelsinsaft, sennep, sukker, salt og peber sammen i en skål. Bland gulerødder og hvidkål i.
  • Stil coleslawen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Fiskefrikadeller
  • Hak torskefileterne groft med en kniv.
  • Rør torskekødet godt med salt og derefter med løg, kartoffelmel, æg, mælk og peber.
  • Smelt smør og 1 spsk olie i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Form halvdelen af fiskefarsen med en ske til 8 fiskefrikadeller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Kom endnu 1 spsk olie i panden og gentag med resten af fiskefarsen.
  • Server de varme fiskefrikadeller med coleslaw, ristet rugbrød og salatblade.

Prøv at stege fiskefarsen som en stor og tyk pandekage. Når du skal vende "pandekagen" er det nemmest at lade den glide over på en tallerken, - komme ekstra fedtstof på panden - og vende fiskepandekagen over på panden igen ved hjælp af en spatel.

Energiindhold for hele retten:

11678 kJ / 2791 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 23,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 43,4 % 15,7 g
Fedt: 33,1 % 5,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Coleslaw
250 g Kvark
2 spsk Friskpresset appelsinsaft eller -juice
1 tsk Dijon-honningsennep
¾ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Groftrevne gulerødder
250 g Fintsnittet hvidkål
Fiskefrikadeller - 16 stk.
½ kg Torskefilet uden skind
½ tsk Groft salt
2 spsk Fintrevet løg
85 g Kartoffelmel (ca. 1¼ dl)
2 Æg
½ dl Mælk
Friskkværnet peber
10 g Smør
2 spsk Rapsolie
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød
100 g Skyllede blade af hjertesalat