Cremet kaffekage

Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet kaffekage

Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 150 g smør
  • 50 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 spsk kaffebønner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl stærk kaffe
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • ½ dl chokoladekaffebønner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og vend kakao heri. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus kaffebønnerne i en morter og vend dem i "æggesnapsen" sammen med vaniljesukker, kakaoblanding, kaffe og mel. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Kom chokoladebønner på kagen, mens den stadig er varm. Lad den køle af på en bagerist.

Server kagen med iskoldt flødeskum.

Tip

Bag kagen ca. 5 min. mindre og få den flydende i midten - brug da pasteuriserede æg.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
Print