Dildstegt oksefilet med sommergrøntsager i brun hasselnøddesmør
60+ min

Dildstegt oksefilet med sommergrøntsager i brun hasselnøddesmør

En lækker gæstemiddag. Kød og grøntsager kan varieres efter sæson og smag.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dildstegt oksefilet med sommergrøntsager i brun hasselnøddesmør

En lækker gæstemiddag. Kød og grøntsager kan varieres efter sæson og smag.

Antal portioner
  • 600 g oksefileter
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakkede friske dildkviste
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Knoldsellericreme

Grøntsager i brunet hasselnøddesmør

  • 2 gule beder eller rødbeder
  • 3 gulerødder i 2 cm skrå skiver
  • 1 rødløg i tynde både
  • ¼ spidskål eller hvidkål i tynde strimler
  • 50 g smør
  • ¾ dl hasselnøddekerner i grove stykker

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm og brun kødet på alle sider i ca. 3 min. Læg stegen i en lille bradepande, drys med dild, salt og peber og steg den midt i ovnen. Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer - den skal være 55-60°. Hold kødet varmt.

Rodsellericreme

Kog selleri og løg i letsaltet vand ca. 20 min. eller til de er møre. Hæld grøntsagerne i en sigte og lad dem dryppe af. Mos eller blend grøntsagerne sammen med fraiche, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Grøntsager i brunet hasselnøddesmør

Kog gulbederne i letsaltet vand i ca. 45 min. - eller til de er møre. Skræl bederne og skær dem i både. Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 min. Tilsæt rødløg og kål og lad det koge med det sidste minut. Smelt smørret og lad det blive brunt - uden at det branker. Tilsæt nødder og vend forsigtigt smørret sammen med grøntsager.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det sammen med grøntsager, kartofler og rodsellericreme. Pynt med dild og revet citronskal.

Stegetid

Ca. 1 time og 5 min. ved 125°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød