Engelsk ingefærkage med flødeostcreme

En variant af den klassiske gulerodskage, hvor gulerødderne er byttet ud med ingefær.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Engelsk ingefærkage med flødeostcreme

En variant af den klassiske gulerodskage, hvor gulerødderne er byttet ud med ingefær.

10 stykker pr. kage

Opskriften gælder for 10 kager

Dej

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 tsk tørret stødt ingefær

Flødeostecreme

Fremgangsmåde:

Dej

Rør smørret hvidt med sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver og ingefær og vend det i dejen. Bag kagen i en lille bradepande med høje, lige kanter midt i ovnen. Mærk med en træpind, om kagen er gennembagt.

Flødeostecreme

Rør flødeosten med flormelis og smag til med ingefær. Fordel cremen øverst på den kolde kage som en tyk glasur, og lav et bølgemønster i cremen med en gaffel. Skær den kolde kage ud i firkanter.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Tips

Kagen kan fryses uden flødeostecreme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %
Print