Estragonkylling med moderne mormorsalat
60+ min

Estragonkylling med moderne mormorsalat

En fantastisk ovnret, næsten som mormor lavede den og med lækker salat til.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Estragonkylling med moderne mormorsalat

En fantastisk ovnret, næsten som mormor lavede den og med lækker salat til.

Antal portioner
  • 1 kylling (ca. 1200 g)
  • 2 tsk groft salt
  • 700 g skyllede små skalotteløg - med skal
  • 2 hele hvidløg - med skal
  • 800 g skrubbede små kartofler
  • 12 friske estragonkviste
  • friskkværnet peber

Moderne mormorsalat

Fremgangsmåde:

Klip gump, rygsøjle og vingespidser af kyllingen. Del den i 8 stykker og rens dem godt. Drys kyllingestykkerne med 1 tsk af saltet. Skær lidt af bunden af hvert løg. Del hvidløgene i fed og skær bunden af hvert hvidløgsfed. Vend kartofler, løg, hvidløg, estragon, peber og resten af saltet godt sammen. Fordel det i ovnens bradepande og læg kyllingestykkerne ovenpå med skindsiden opad. Steg kylling og grøntsager midt i ovnen.

Mormorsalat

Rør fraiche med honning, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Vend dressingen sammen med hovedsalaten.

Pres det lækre, møre indhold ud af løg og hvidløg og spis det - lad skallerne ligge.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print