Fastelavnsboller
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Fastelavnsboller

Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med marcipan og æble. Fyldet kan varieres efter smag og behag.

Antal portioner

20 stk. pr. portion

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel (6 14 dl)

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 150 g ren, rå marcipan
  • 1 æble, fx belle de boskoop

Pynt

  • smeltet smør
  • sukker

Dej

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør og sukker sammen. Skær marcipanen i 20 skiver. Skræl æblet og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblet i små tern.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 50 cm). Skær dejpladen igennem, 4 gange på den lange led og 3 gange på den korte, så der bliver 20 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel smørblanding, æbletern og marcipanskiver på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Pensl de bagte fastelavnsboller med smør og dyp dem i sukker.

Tip

I fyldet kan æblet erstattes af 50 g blød nougat i tern eller 125 g hindbærmarmelade (ca. 1 tsk marmelade pr. bolle).

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 17490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: