Figenpålæg
30 min

Figenpålæg

Lækkert og sundt smørepålæg, som er hurtigt at lave.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Figenpålæg

Lækkert og sundt smørepålæg, som er hurtigt at lave.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 125 g tørrede figner
  • 1 dl kogende vand
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g svesker uden sten

Fremgangsmåde:

Klip enderne af fignerne. Læg fignerne i en skål og hæld dem over med det kogende vand så det dækker. Lad dem trække i ca. ½ time på køkkenbordet.

Blend alle ingredienserne med lidt af iblødsætningsvandet til konsistensen er smørbar. Stil figenpålægget tildækket i køleskabet.

Tips

Spis figenpålæget på knækbrød eller fødselsdagsboller med vanilje.

Benyt andre tørrede frugter, fx dadler, rosiner eller tørrede tranebær.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 92 %
  • Fedt: 3 %
Print