Fiskegryde med muslinger

En nem fiskegryde, hvor fisken koges i muslingesuppen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskegryde med muslinger

En nem fiskegryde, hvor fisken koges i muslingesuppen.

Antal portioner
  • 1 kg blåmuslinger
  • 400 g fiskefileter, fx sandart eller kulmule
  • 5 rensede forårsløg
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede hvidløgsfed
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 spsk koncentreret fiskefond fx touch of taste
  • 5 kviste af frisk timian
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne grundigt med en stiv børste. Fjern "skægget". Kasser de muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Skær fisk og forårsløg i mindre stykker. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt vin, fond, timinan og peber. Kom muslingerne heri og kog dem under låg i ca. 5 min. - eller til de åbner sig. Tag muslingerne op og kasser dem, som ikke åbner sig. Fordel muslingerne i varme dybe tallerkener.

Kom fiskestykkerne i gryden og damp dem under låg i 3-4 min. Tilsæt forårsløgene det sidste minut. Fordel fisk og løg i tallerkenerne. Tilsæt fløde til fonden og lad den koge i ca. 2 min. Hæld saucen over fisk og muslinger. Pynt med timian og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Hvidvin fra Chablis i Frankrig kommer virkelig til sin ret her Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til muslinger