Fjæsing og sauterede tomater

Let og lækker fiskeret - for enhver smag.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fjæsing og sauterede tomater

Let og lækker fiskeret - for enhver smag.

Antal portioner
  • 4 fjæsingfileter med skind (ca. 600 g)

Sauterede tomater

  • 50 g smør
  • 4 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 400 g cocktailtomater i halve
  • 3 små hvidløgsfed i tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk grofthakkede friske merianblade
  • ½ tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg skrabede nye kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Skrab fiskeskindet for skæl og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og tør dem. Rids skindet 3-4 steder på tværs med en skarp kniv.

Sauterede tomater

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Skub løgene lidt til side i panden og tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min., vend merian i grøntsagerne og smag til.

Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Drys fjæsingfileternes kødside med salt og peber. Grill fileterne på skindsiden i 4-5 min. - pres dem mod grillpanden, evt. med en træspatel. Tag straks den grillede fisk af panden - så den ikke brænder fast.

Tip

I stedet for fjæsingfileter kan man bruge rødfiske- eller knurhanefileter, begge med skind.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print