Røget makrel med grøntsager i flødesauce
30 min

Røget makrel med grøntsager i flødesauce

Dejlig mad på en lun aften. Røget makrel er dejligt, men du kan også bruge røget kylling, varmrøget laks eller en helt almindelig frikadelle.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget makrel med grøntsager i flødesauce

Dejlig mad på en lun aften. Røget makrel er dejligt, men du kan også bruge røget kylling, varmrøget laks eller en helt almindelig frikadelle.

Antal portioner
  • 2 røgede makreller
  • 1 dl fintklippet purløg

Grøntsager i flødesauce

Pynt

  • fennikeltop og purløg
  • 1 kg skrubbede eller skrabede kartofler
  • eddike, fx hvid balsamico

Fremgangsmåde:

Rens makrellerne for skind og ben, del fiskene i fileter og læg dem i et fad. Drys purløg ud over makrelfileterne lige inden serveringen.

Grøntsager i flødesauce

Bring fløde tilsat salt og peber i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Kom fennikel, agurk og tomater i fløden og bring den atter i kog under forsigtig omrøring. Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne trække under låg i ca. 1 min. Smag til.

Server de røgede makreller sammen med grøntsager i flødesauce, varme kartofler og eddike - så man evt. selv kan dryppe lidt på makrel eller grøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %
Print