Salat med røget makrel og kirsebær

Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med røget makrel og kirsebær

Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g belugalinser eller grønne linser fra Puy

Yoghurtdressing med mangochutney

  • 1 renset røget makrel (ca. 350 g)
  • 100 g rensede salatblade, fx frillicesalat
  • 1 agurk i korte stave (ca. 300 g)
  • 100 g bælgede ærter
  • 200 g kirsebær i halve

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

Yoghurtdressing med mangochutney

Vend yoghurten sammen med resten af ingredienserne og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad. Server salaten med yoghurtdressing og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %
Print