Focaccia med hvid ost og rosmarin

Foccacia kan laves med mange slags topping; prøv også med rødløg, oliven eller andre krydderurter.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Focaccia med hvid ost og rosmarin

Foccacia kan laves med mange slags topping; prøv også med rødløg, oliven eller andre krydderurter.

Opskriften gælder for 10 personer

Fremgangsmåde:

Mos osten groft. Kom vandet (lillefingervarmt - ca. 37°) i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Fordel ost og hakket rosmarin på halvdelen af dejen. Fold resten af dejen over. Rul den ud igen (ca. 35 x 35 cm). Lad dejen hæve tildækket på en plade med bagepapir i ca. 1 time. Lav nogle dybe huller i dejen med fingerspidserne, dryp lidt olie i hullerne og pynt med rosmarinkviste. Bag brødet midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %
Print