Focaccia

Focaccia kan også laves med fx oliven, rødløg eller ost.
Bedømmelse (82 vurderinger)

Min bedømmelse:

Focaccia

Focaccia kan også laves med fx oliven, rødløg eller ost.

16 stykker pr. brød

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 550 g hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g gær
  • 4 dl vand (lillefingervarmt)

Fyld

  • 50 g smør - stuetempereret
  • 3 små hvidløgsfed
  • 2 spsk friske rosmarinblade,timian eller oregano

Pensling

  • vand

Pynt

  • 1½ spsk havsalt, fx læsø sydesalt

Fremgangsmåde:

Kom olivenolie, mel, salt og gær delt i mindre stykker i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Tilsæt vandet. Ælt dejen i maskinen i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 min.

Hak hvidløgsfedene fint og rør disse sammen med krydderurterne i smørret. Kom den hævede dej i en oliesmurt bradepande (ca. 30 x 40 cm). Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen og fordel kryddersmørret i disse. Lad dejen efterhæve ca. 20 minutter.

Pensl med lidt koldt vand og drys saltet ud over dejen. Bag midt i ovnen.

Tip

I stedet for kryddersmør kan der trykkes sorte oliven i dejen, strø 2 skivede, smørstegte rødløg og 100 g smuldret salatost over dejen, inden focacciaen bages.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 27 %
Print