Frapé - Græsk kaffe

Frapé er en dejlig sød iskaffe, der bør nydes iskold. Gerne på en varm solskinsdag...
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frapé - Græsk kaffe

Frapé er en dejlig sød iskaffe, der bør nydes iskold. Gerne på en varm solskinsdag...

Antal portioner
  • 6 isterninger
  • 3 dl sødmælk
  • 1½ tsk frysetørret pulverkaffe
  • 2½ spsk brun farin

Fremgangsmåde:

Kom isterningerne og de øvrige ingredienser i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. eller til isen er knust. Smag frapéen til og fordel den i 2 kolde glas. Servér straks, evt. med tykke sugerør.

Frapé er navnet på en kold, pisket kaffedrik, der stammer fra Grækenland. I drikken indgår frysetørret pulverkaffe, mælk og som oftest en art sukker. Frapé serveres og nydes oftest på barer i de hede eftermiddagstimer - over en hyggelig snak i venners lag.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 18 %
Print