Frugtkompot med svesker

Frugtkompotten smager fortræffeligt til både is og ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtkompot med svesker

Frugtkompotten smager fortræffeligt til både is og ost.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 125 g tørrede abrikoser
  • 100 g rosiner
  • 125 g svesker uden sten
  • ½ liter vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 hele nelliker
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk friskpresset limesaft

Hertil

Fremgangsmåde:

Halver abrikoserne. Skyl den tørrede frugt og lad den dryppe af. Kom frugten i en gryde. Tilsæt vand, sukker, nellike og limeskal og bring blandingen i kog. Kog ved svag varme under låg i ca. 10 min. - til frugten er blød og sukkerlagen lidt sirupsagtig. Smag til med limesaft og lad den køle af.

Anret frugtkompotten sammen med ostene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 29 %
Print