Frugttærte - uden ovn
60+ min

Frugttærte - uden ovn

En glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner. Kan fryses.
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugttærte - uden ovn

En glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner. Kan fryses.

10 stykker pr. tærte

Antal portioner

Mandel- og frugtbund

  • 2 dl mandler
  • 1 dl ristede, salte solsikkekerner
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl tørrede abrikoser
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice

Fyld

Fremgangsmåde:

Mandel- og frugtbund

Kom mandler, solsikkekerner, rosiner, abrikoser og kanel i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tag det ud og rør appelsinsaften i. Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med film og tryk fyldet ud heri. Stil bunden tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Fyld

Pisk fløde til et let skum. Rør kvark, sukker og vaniljesukker sammen og vend det i flødeskummet. Skær appelsinerne i fileter.

Ved serveringen

Anret den halvfrosne bund på et fad og fordel flødeblandingen herpå. Pynt med appelsin og chokolade. Server straks.

Tips

Kan fryses uden appelsin og chokolade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 47 %
Print