Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Den bedste smag af vinterens fyldige krydderier i en skøn gløgg med blød skum.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Den bedste smag af vinterens fyldige krydderier i en skøn gløgg med blød skum.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 flaske hvidvin, fx chardonnay
  • 1 dl hvid rom
  • 200 g rosiner, fx grønne, gule og sultana
  • 400 g grønne vindruer i halve
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler. Smag til.

Kom imens fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til et let skum og smag til.

Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme - eller krus. Sæt en lang teske i hvert glas og server flødeskummet ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 21 %
Print