Fyldte pandekager med ost

Mexicansk-inspireret ret, der er dejlig krydret uden at være stærk.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldte pandekager med ost

Mexicansk-inspireret ret, der er dejlig krydret uden at være stærk.

Antal portioner

Fyld

  • 150 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g majskerner - fra dåse eller frosne
  • 1 grøn peberfrugt i korte strimler
  • 2 salatløg i kvarte ringe
  • 1 tsk groft salt

Fyldte pandekager

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Fyld

Skyl linserne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Lad linserne dryppe af. Gem 1 dl af de hakkede tomater til pynt. Kom resten af tomaterne i gryden sammen med de kogte linser, majskerner, peberfrugt, løg og salt. Kog fyldet ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag fyldet til.

Fyldte pandekager

Pak pandekagerne ind i et fugtigt viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad og dæk det med alufolie. Sæt fadet i en kold ovn - indstil på 225° og lun pandekagerne ca. 10 min., så de bliver bløde. Del osten i 8 portioner. Læg ca. 1 dl af fyldet midt på en pandekage og drys herpå en portion ost. Fold pandekagen som en aflang konvolut - en burrito. Læg den, med lukningen nedad, på en plade med bagepapir. Tilbered resten af pandekagerne på samme måde. Fordel de hakkede tomater på pandekagerne og gratiner dem midt i ovnen. Server de varme, fyldte pandekager sammen med den iskolde fraiche, chilisauce og salat.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 35 %
Print