Græskarbrød

Bag et flot og lækkert græskarbrød til halloween. Nydes med koldt smør!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarbrød

Bag et flot og lækkert græskarbrød til halloween. Nydes med koldt smør!

Opskriften gælder for 20 personer

  • 600 g græskar, fx hokkaido
  • 25 g smør
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 150 g durummel
  • 700 g hvedemel

Pensling

  • kærnemælk

Fremgangsmåde:

Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen). Riv græskarkødet groft - der skal være ca. 400 g. Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt græskarkød og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet - dejen er lind. Form dejen til et rundt brød og stil det på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl græskarbrødet med kærnemælk og bag det midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 9 %
Print