Grillede grøntsager til skinkemignon og citronhytteost
30 min

Grillede grøntsager til skinkemignon og citronhytteost

Nye kartofler sammen med grillede grøntsager og en dejlig skinkemignon. Det hele bundet fint sammen af den letkrydrede hytteost med citron.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede grøntsager til skinkemignon og citronhytteost

Nye kartofler sammen med grillede grøntsager og en dejlig skinkemignon. Det hele bundet fint sammen af den letkrydrede hytteost med citron.

Antal portioner
  • 800 g skrubbede nye kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 skinkemignon (ca. 350 g)
  • 2 tsk koldpresset rapskimolie
  • ½ tsk groft salt
  • 1 agurk (ca. 250 g)
  • 6 flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 250 g)
  • 4 tsk koldpresset rapskimolie
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld vandet fra kartoflerne.

Lad en grillpande eller grill blive godt varm. Vend skinkemignonen i olie og grill den på alle sider ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og grill i yderligere ca. 15 min. så er mignonen rosa (ca. 20 min. så er den gennemstegt) - vend af og til. Drys med salt.

Flæk agurken i 3 lange strimler og skær dem i hver 4 stykker (12 stykker i alt). Vend agurk og gulerødder med olie og grill dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt.

Bland hytteosten med resten af ingredienserne. Læg de lune kartofler lagvis med de grillede grøntsager og fordel hytteostblanding på toppen. Pynt med purløg og server med grillet skinkemignon i tynde skiver og ristet rugbrød.

Tips

I stedet for den citronkrydrede hytteost, kan du servere rygeost, evt. rørt op med lidt mælk og smagt til med salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print