Grillet laks med gulerodsfettuccine og mango

En lækker cremet og eksotisk pastaret med grillet laks. Den er både nem og hurtig at lave!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet laks med gulerodsfettuccine og mango

En lækker cremet og eksotisk pastaret med grillet laks. Den er både nem og hurtig at lave!

Antal portioner
  • ¾ kg gulerødder
  • 1 mangofrugt (ca. 550 g)
  • 10 g smør
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groftknust korianderfrø
  • 2 tsk fintstrimlet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • ½ dl hakkede friske mynteblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk hvid pasta, fx fettuccine

Pynt

  • friske mynteblade

Hertil

  • 4 grillede laksefileter med skind

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og høvl dem i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller. Del mangoen i to ved at skære den igennem på hver side af stenen. Skræl mangoen og skær den i mindre stykker.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær og korianderfrø i ca. ½ min. Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i ca. 2 min. Tilsæt citronskal og -saft og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt til sidst fløde, mango, mynte, salt og peber.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra pastaen - gem 1½ dl pastavand. Kom pastaen tilbage i gryden og vend det sammen med gulerodsblandingen og pastavand. Varm retten godt igennem og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print