Groft pandebrød

Et skønt groft brød, der bages i en pande uden fedtstof. Der er tykmælk i dejen, og det giver brødet både fugtighed og elasticitet.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Groft pandebrød

Et skønt groft brød, der bages i en pande uden fedtstof. Der er tykmælk i dejen, og det giver brødet både fugtighed og elasticitet.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • ½ dl vand
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 10 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk speltflager
  • 150 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 2½ dl)

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 21 cm i diameter) og læg det i en pande. Lad brødet hæve tildækket i ca. 15 min.

Bag brødet ved kraftig varme i ca. 4 min. Skru ned til svag varme og bag i yderligere ca. 1 min. Vend brødet og bag det ca. 5 min., stadig ved svag varme, til brødet er gyldent og sprødt. Server det grove pandebrød lunt, fx til suppe.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %
Print