Grøn karrygryde med mynteskyr

En dejlig krydret gryderet med eksotisk smag af kokosmælk og karrypasta. Og med fin kontrast fra den iskolde skyr med mynte.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn karrygryde med mynteskyr

En dejlig krydret gryderet med eksotisk smag af kokosmælk og karrypasta. Og med fin kontrast fra den iskolde skyr med mynte.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 300 g svinesmåkød
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 3 dl vand
  • 500 g skrubbede små kartofler
  • 4 zittauerløg i halve
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 3 rødkindede æbler i både, fx summerred
  • 240 g lune naanbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 1 min. Tilsæt karrypasta, vand, kartofler, løg og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Tag 4-5 kartofler op af gryden, mos dem og kom dem tilbage i gryden sammen med kokosmælk og æbler. Bring karrygryden i kog og smag til.

Rør imens det syrnede produkt sammen med mynte, sukker, salt og peber Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server den grønne karrygryde sammen med myntedressing og lune naanbrød.

Tip

Vil du have en tykkere sauce, kan du mose et par ekstra kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %
Print